Äitienpäivän linssitesti

vertaili postikortteja alkuillasta sunnuntaina, 8.5.2005.

Äitienpäivän kunniaksi osui mainion kesäinen ilma, joka oli pakko hyödyntää kuvausretkellä. Päätin kokeilla vanhaa Canonin EF 75-300 f/4-5.6 zoomia. Laura testasi normaalisti käyttämääni Canon EF 17-40 f/4 L objektiivia.

Odotusten mukaisesti 75-300 oli varsinkin pidemmillä polttoväleillä kohtuullisen sumea. Kevyt muovinen rakenne ja 1.6 kerroin kameran pienestä kennosta johtuen tuottavat 300mm:llä helposti tärähtäneitä kuvia. Parhaaseen tulokseen tuntui pääsevän 1/1000s valotusajoilla f/10 aukolla. Ei kovin valovoimaista puuhaa, joten kirkas auringon paiste oli välttämätön, ja silti kamerassa oli ISO-herkkyytenä 200.

Laura kuvaa yleensä detaljeja, jossa terävä makro ja hyvä syvyysterävyyskontrolli ovat avainasemassa. Maisemaobjektiivin laaja kuvakulma ei ollut kuuleman mukaan ihan mieleen, kun kuviin tuntui änkeävän kaikkea mahdollista siitä kohteen ympäriltä. 🙂

Mukavaa vaihtelua silti rikkoa totuttua kaavaa. Lauralla näyttäisi olevan silmää mainioihin maisemakuviin, ja itse huomasin että kun 300mm tuli käytettyä, niin sekään ei tuntunut ihan riittävän. Ehkä se on sitten harkittava sitä EF 100-400mm f/4.5-5.6 L USM IS -objektiiviä (tai EF 300 f/4 L USM IS + 1.4x telekonvertteria).

Yksi vastaus

  • 1
    Laura vastaa:

    Kuvausretki oli mukava, tuloksetkin miellyttivät silmääni. Erilaisten objektiivien kokeilu avartaa omaakin maailmankuvaa. Eihän sitä koskaan tiedä kuinka kauan tämä makroinnostus kestää. 🙂

    Maisemia tulee siis vähän harvemmin kuvailluksi. Viime aikoina olen kevään kunniaksi kuvaillut lähinnä kukkia. Onneksi niitä riittää luultavimmin suurimmaksi osaksi kesää!

RSS: Artikkelit / Kommentit