Kuvapankki

testaili montun ääreltä puoliltapäivin keskiviikkona, 20.7.2005.

Lappeenrannan ilmailunäytös paljasti, että kahdella 1GB CF-kortilla ei pärjää edes viikonloppua, jos kuvattavaa on yhtään enemmän. Onneksi sillä kertaa Lahi poltti kertyneistä kuvista DVD:n, joten urakka saattoi jatkua.

Pekolan kokemukset CompactDrive PD70X:stä olivat sen verran rohkaisevia, että laite nousi hankintalistan kärkeen syrjäyttäen hinnallaan ja nopeudellaan kärkisijaa pitäneen Epson P-2000:n. Kimppatilaus EastGearista maksoi lopulta hiukan alle 240 euroa, joten akkuineen ja autolatureineen tuo oli sopivan edullinenkin.

Koko voisi olla vieläkin pienempi, mutta meneehän se noinkin. Nopeus on sen verran hurja, että kahdella kortilla pystyy kuvaamaan lähes katkeamattomana virtana, mitä nyt kortin vaihto ja formatointi hiukan hidastaa. Jos laite kopioinnin lisäksi mahdollistaisi myös kuvatiedostojen siirron, niin formatointi ja korttien tilan arpominenkin jäisi pois. Nyt höperömpi jää välillä miettimään että joko se kortti tuli kopioiduksi, joko sen uskaltaa formatoida.

Toistaiseksi ärsyttävin piirre laitteessa on sen kyvyttömyys muistaa paljonko levytilaa on jäljellä; onneksi sen tarkistaminenkaan ei kestä kauaa. Varsinaisia käytettäviä ominaisuuksia ei juurikaan ole, joten eipähän tule turhaan nyprättyä. Kortti sisään, virrat päälle, napin painallus, odotetaan pari minuuttia ja kuitataan lopuksi hymiö ottamalla virrat pois ja siirtämällä kortti uusiokäyttöön.

Kun laite toimii vielä NiMH akkulaturina (latausvirta 500-1000 mA +-10%), niin aika ehdoton matkakapistus on kyseessä.

Yksi vastaus

  • 1
    Laura vastaa:

    Kuvapankista ei pahaa sanottavaa ole. Kameralaukku tosin on muuttunut tarvikelaukuksi mukana kuljetettavan tavaran määrän lisääntyessä. (Uusi laukku on ennen pitkää hankittava, mutta se on sitten ihan toinen juttu.) Akkujen kestosta ei ole mitään muuta havaintoa, kuin ”riittävä”. Nopeus on parempi kuin riittävä, kahdenkin kuvaajan kortit ehtii loistavasti tallentaa kuvailemisen lomassa. Laite on senverran helppokäyttöinen, että blondimpikin näppäilijä osaa korttien sisällön taltioida sen levylle.

    Omalla toivomuslistallani kuvapankin suhteen oli kunnollinen näyttö. En ollut siinä mielessä valtavan ihastunut Artsin valintaan. Sittemmin katselin akkujen kestoa testeistä ja totesin, että aika turha kuvapankki olisi sellainen, jonka akut olisivat loppu lasten matkaviihdykkeen jäljiltä silloin kun sitä kuvien tallennukseen tarvitsisi. Sitäpaitsi, jääpä kaikki mukana raahattava levytila niille kuville.

RSS: Artikkelit / Kommentit