The Photo Book

selaili postikortteja maanantai-aamuna, 11.7.2005.

Jo jonkin aikaa on tehnyt mieli katsella kauniita kuvia kirjasta, johon olisi koottu niitä edustava kokoelma. Viimein Akateemisen valokuvaus-hyllyjen perkaus tuotti tulosta, ja käteen jäi kohtuuhintainen The Photo Book 36 eurolla. Juuri tämän tyyppistä olin etsinyt!

Kirjassa on kuutisen sataa kuvaa viimeisten reilun 150 vuoden ajalta. Kuvat on järjestetty kuvaajan sukunimen mukaan aakkosjärjestykseen, ja jokaisesta kuvasta on hyvin lyhyt esittely, tosin käsitellen enemmän kuvaajaa kuin kuvaa. Kuvia on mukava käydä läpi, ja kiinostavimmista kuvaajista on jo tullut kerättyä muistilistaa Amazonin wishlist:iin.

Toistaiseksi kiinostavimmilta ovat vaikuttaneet 1950-luvun kuvajournalismi sekä 60/70-lukujen muotokuvat. Luonnollisesti ne tunnetuimmat nimet tuntuvat osuvan myös omiin makuhermoihin. Kuvauksen historian alkupuolen kuvat ovat toki kiinostavia, mutta enemmänkin ajan kuvana ja taustansa vuoksi. Silti jokainen kuva kestää katselua, ja vähintään joka toinen kykenee puhuttelemaan tavalla tai toisella.

Lappeenrannan lentonäytöksen innoittamana on myös pakko muistaa mainita Phil Makannan erinomaiset kalenterit!

Kommentteja ei voi kirjoittaa.

RSS: Artikkelit / Kommentit