Subjektiivista hehkutusta objektiivista

sommitteli postikortteja lauantai-aamuna, 21.5.2005.

Sain Artsilta synttärilahjaksi toivelistani ykkösobjektiivin: EF28-135mm f/3.5-5.6 IS USM. Edellinen objektiivini on EOS 300D:n ”kittilinssi” EF-S 18-55.

Olen uutta objektiivia jo muutamia kertoja ehtinyt kokeillakin ennen varsinaista merkkipäivää. IS on melko hieno, vaikka en olekaan ihan tekniikkafriikki kuvaaja ja en siten osaa vielä parhaalla mahdollisella tavalla hyödyntää kuvanvakainta. Minulle niin mieluisia yksityiskohtasuurennoksia saa oivasti rajailluksi ja skaalan toisesta päästä löytyy maisemille sopivampia polttoväliarvoja. Painoa ja kokoa toki kameraan on tullut jonkun verran lisää. Erityisen ihastunut olen siihen, että makrotyylisiä kuvia voin nyt paremmin ottaa kyykkimättä aivan kohteessa kiinni.

Sitten ei muuta kuin kameran kanssa ulkoilemaan, aurinkokin paistaa juuri sopivasti. (Linkki kuviin lisätty 28.5.2005)

Yksi vastaus

RSS: Artikkelit / Kommentit