Top of the field -digiboksi

tallenteli huvimajassa puoliltapäivin sunnuntaina, 31.7.2005.

Yli vuoden sitkeän odottelun jälkeen kovalevyllinen tuplaviritin digiboksi C-jakeluun on viimein hankittu. Lähes puolen vuoden kärsimätön vetkuttelu Topfield TF5100 PVRc:n ostoon on ohi. Television katselun uusi aikakausi on alkanut!

Topfield on kohtuullisen kallis, ja kilpailijoitakin taitaa jo varsin olemattomilla tuplaviri-kovalevy-kaapeli -markkinoilla olla. 550 euron hinta unohtuu kyllä parin päivän käytön jälkeen, jos ei näkkileipä lopu kaapista. Se käytön helppous!

Laite on varsin siisti kokonaisuus, ja isohko kaukosäädin käy kohtuulisen hyvin ainakin omaan käteeni. Hämärässä nappuloita joutuu tosin vielä haparoimaan, koska kapulassa ei mitään valoa ole. Veikkaan kuitenkin, että varsin nopeasti sijoittelu jää mieleen, ja homma toimii myös lähes pimeässä sormituntumalta. Vaikka laite ei olekaan ideaalisesti sijoitettu, niin toistaiseksi kaukosäädin on komentanut laitetta moitteetta suunnasta kuin suunnasta 2-5 metrin säteellä.

Suosikkiriesa

Joillakin on ilmeisesti ollut ongelmia HTV:n kortin ja Topfieldin kanssa, mutta oma puolitoista vuotta vanha kortti siirtyi XSAT:sta Topfieldiin ongelmitta. Kanavien pikahaun jälkeen ensimmäinen ja edelleen lähes ainoa omaa käyttöä häiritsevä heikkous laitteen käyttölogiikassa tulikin jo esille: kanavilla on oma kiinteä numeronsa, ja niiden mukaan on elettävä.

Useimmissa digibokseissa kanavat voi ryhmitellä erilaisiin suosikkilistoihin (tämä onnistuu hyvin myös Topfieldissa), ja kunkin listan sisällä listan ensimmäinen kanava voidaan valita numerolla 1, listan toinen numerolla 2, jne. Topfieldissa numeronäppäin 1 valitsee aina sen kanavan, joka kanavahaussa sai numeron 1, jne. Käsittämättömän typerää! Tuskin opin ikinä muistamaan että Sky News on 110 tai YLE Teema 9. Onneksi ongelma oli tiedossa etukäteen, ja se on firmware-versiolla korjattavissa. Epäilen kyllä, että kovin pian sitä ei muuteta. Onneksi valitussa listassa voi liikkua P+ ja P- näppäimillä kuten odottaa sopii.

Toinen XSAT:sta positiivisena jäänyt käytön helppous, joka Topfieldista myös puuttuu, on suosikkilistojen välillä liikkuminen. XSAT:ssa sivunuolilla voi liikkua suosikkilistojen välillä, ja jokaisesta listasta muistettiin edellinen katseltu kanava. Pidin sitä varsin kätevänä. Samoin nuolinäppäinten keskellä oleva OK antoi käytössä olevan suosikkilistan kanavaluettelon. Topfieldissa sivunuolet on varattu äänenvoimakkuuden säätöön, ja OK antaa aina kaikkien kanavien listauksen. Suosikkilistojen käyttö edellyttää siis normaalisti aina FAV-näppäimen painalluksen (jolla valitaan ensin suosikkilista ja sitten siltä kanava). Onneksi sekin on siinä peukalon ulottuvilla (oikeakätiselle).

Myös suosikkilistojen rakentaminen oli tehty turhan kankeaksi. Suosikkilistojen kanavia ei voi järjestellä, joten ne on luotava suoraan halutussa järjestyksessä. Tämä on kertaluontoinen ongelma, ellei oma mieli muutu kovin usein eikä mahdollisten kanavien valikoima vaihtele.

Tallennuksen vapaus

Normaalisti Topfieldissa on käytössä jatkuva tallennus, eli katsottavaa kanavaa tallennetaan koko ajan viimeisen tunnin ajalta (ajassa voi peruuttaa 59min). Näin voidaan koska tahansa siirtyä katselussa taakse päin, jos tarvetta ilmenee (pikauusinta). Kanavaa vaihtaessa tallennus alkaa siis aina ”alusta”. Koska jatkuva tallennus käyttää tauotta laitteen kovalevyä, on se kytkettävissä pois päältä ellei sille ole käyttöä.

Mikäli katselun aikana tulee tarve poistua hetkeksi muualle, voi katselun pistää pauselle. Ohjelma tallentuu levylle, ja katselua voi jatkaa palattuaan. Mahdollisten mainoskatkojen aikana voi yrittää kiriä kohti ”nykyhetkeä”, tai tallenteessa voi siirtyä eteen tai taakse päin oman kiinnostuksen mukaan. Nykyhetkeenkin pääsee näppäimen painalluksella niin halutessaan. Katsellun ohjelman voi myös laittaa tallentumaan pysyväksi tiedostoksi, jos niin haluaa.

Ohjelmien tallennus onnistuu paitsi suoraan katselusta, niin myös valikon kautta. Tietenkin ohjelmia voi myös ajastaa tulevaisuuteen joko EPG:n tai kellonajan perusteella. EPG-tallennuksissa on syytä muistaa jatkaa nauhoitusaikaa ohi ohjelman oletetun päättymishetken, kun juuri kukaan ei aikataulussa pysy. Muussa tapauksessa voi jäädä loppuratkaisu näkemättä. Toistuvia talletuksia voi määritellä arkipäiville, viikonlopulle, viikottaisiksi tai päivittäisiksi. Tiedostonimen perään lisätään numero tallennusvaiheessa automaattisesti, mikäli saman niminen tallennus on jo olemassa.

Molemmilla virittimillä voi tallentaa myös yhtä aikaa. Tallennuksen lisäksi voidaan ajastaa pelkkä katselu, eli laite kytkeytyy näyttämään ajastettua kanavaa, mutta ei tallenna sitä. Tämä on näppärää, jos sattuu jo katselemaan jotakin muuta ohjelmaa, ja haluaa varmistaa että ei unohda vaihtaa kanavaa kiinostavamman ohjelman alkaessa, mutta ei myöskään halua tallettaa kumpaakaan ohjelmaa (tai mikäli haluaa tehdä tallennuksen jotenkin muuten, esim. videot, DVD-tallennin…).

Salatut kanavat tallentuvat joko salattuina tai salaamattomina riippuen siitä, mitä tallennuksen aikana tehtiin. Mikäli salattua ohjelmaa myös katselee tallennuksen aikana, salaus puretaan lennossa, ja tallennus on salaamaton. Mikäli samaan aikaan katselee jotakin muuta salattua kanavaa, käytetään salauksen purku katseltavaan ohjelmaan, ja tallennus syntyy salattuna. Tallennuksesta osa voi olla salattuna ja osa salamattomana. Salatun tallennuksen voi kopioida toiseksi tiedostoksi, jolloin salaus puretaan, sillä kopiointi tapahtuu katselemalla tallenne (yleensä 6x nopeudella). Toistaiseksi en ole testaillut kauanko salatun tallenteen pystyy katselemaan ennen kuin salausavain on vaihtunut ja tallenne on käyttökelvoton (tai onko tämä edes ongelma).

Tallennetuista ohjelmista voi editoida pätkiä (mainoksia) pois, joten pitempikin spaghetti siistiytyy. Tallennuksen osasta voi myös tehdä kopion (kuten on toimittava, jos haluaa poistaa tallenteesta salauksen). Peräkkäiset lempparit onkin parempi pistää yhteen pötköön ettei ohjelmien viivästyminen aiheuta yhden ohjelman lopun löytymisen seuraavan tallenteen alusta. Kokoelmatallenteen voi siis kopioida osiksi, tai tyytyä jättämään tallenteessa ohjelmien alkukohtiin kirjanmerkit, joihin on katselussa helppo siirtyä.

…ja helppous

Laitteen hienous on sen käytön helppoudessa ja ”läpinäkyvyydessä”. Ajan käsite ohjelmissa hämärtyy, kun helposti unohtaa katsooko tallennusta vai lähetystä. Lähetyksestä tallennukseen, tai päin vastoin, siirtyminen on vaivatonta, ja tapahtuu juuri siten kuin itse sen haluaisin. Jos satun katselemaan ohjelmaa, ja totean että ”tämän olisi voinut tallentaa”, niin kelaan katselua lähetyshetkestä taakse päin ohjelman alkuun, ja painan REC-näppäintä aivan kuin jos haluaisin tallentaa lähetystä siitä hetkestä alkaen. Koska tallennus alkoi ”menneisyydestä”, on sitä jo ehditty tehdä sen mitä olin ehtinyt katsella. Riittää kun määrittää tallennukselle keston, ja se oli siinä.

Mikäli ajastettu tallennus on jo ehtinyt alkaa, voin siirtyä katsomaan tallennusta alusta kesken tallennuksen. Toistaiseksi tosin tallennuksen päättyessä laite ei jatkakaan tallennuksen esittämistä, vaan pysäyttää tallenteen toiston, tekee siihen kirjanmerkin ja siirtyy lähetykseen. Ärsyttävää, mutta ei sietämätöntä. Kirjanmerkin ansiosta paluu tallennukseen on vaivatonta. Tallenteita voi katsella hidastettuina (1/2x, 1/4x, 1/8x) tai nopeutettuina (2x, 4x, 6x).

Television katselu on jo alkanut muuttua. Enää ei katsota ”mitähän sieltä tulisi”, vaan ”mitäs katsottavaa onkaan tallentunut” tai ”mitäs mielenkiintoista lähipäivinä on tulossa”. Ne kiinostavat ohjelmat lähitulevaisuudesta menevät kertatallennukseen, ja ne voi katsella sitten kun siltä tuntuu. Säännölliset lempi-ohjelmat myös tallentuvat säännöllisesti, ja sarjoissa onkin mukavampi katsella pari, kolmekin jaksoa putkeen.

Koska tallennukset voi siirtää PC:lle, voi niistä halutessaan tehdä vaikkapa video-DVD:n. Näin suosikit arkistoituvat pitemmäksikin aikaa kuluttamatta tallennuskapasiteettia kovalevyltä. Topfieldin tallennustiedoston konvertointi esimerkiksi DVD tai DivX-muotoon on oma lukunsa, ja tarvittavat sovellukset voivat olla melkoinen sillisalaatti. Lopputulos pitäisi kuitenkin olla lähellä täydellistä: ääniraidat ja tekstitykset valittavissa kuten DVD:llä tai digiboksissa. (Tarkoitus on tuota testailla, ja tuloksista raportoida aikanaan).

EPG toimii

EPG on käyttökelpoinen, ja tarjoaa kaksi eri tapaa ohjelmatietojen tarkasteluun: katseltavan kanavan ohjelmat listana tai useamman kanavan ohjelmat aikajanoina. Jotkut ovat valitelleet EPG-tietojen katoavan, mikäli laite on pitempään yhtäjaksoisesti päällä, mutta itse en ole moista vielä havainnut. YLE TV1 EPG-tiedot tosin tuntuvat olevan muiden YLE:n kanavien tietoja lyhyemmät, ikään kuin jonkin bugin vuoksi listan kelaus pomppaisi ennen aikojaan alkuun. Normaalisti listan loppuun päätyminen vain pysähtyy listan loppuun pomppaamatta äkillisesti takaisin alkuun.

XSAT ei suostunut hallitsemaan EPG:tä juuri lainkaan, joten olin pitänyt koko toimintoa vähintäänkin kyseenalaisena. Nyt kun monista kanavista todella on käytettävissä tulevan viikon ohjelmatiedot, ja ohjelmat voi suoraan tökkiä tallennusjonoon, tilanne on aivan toinen. Aiemmin pidin teksti-tv:tä lähes välttämättömänä juuri EPG:n korvaajana ohjelmatiedoissa esimerkiksi kotimaisille pääkanaville. Nyt vaikka Topfield osaakin teksti-tv:n suoraan, se on jäämässä käyttämättömäksi.

Ne pikkujutut

Tuplavirittimen ansiosta laitteessa on myös PiP-toiminto, eli kahta kanavaa voidaan seurata yhtä aikaa: toinen pääkuvana ja toinen pienenä kuvana nurkassa. Tallennukset asettavat tähän kuitenkin omat rajoituksensa, joten en ole tuota toistaiseksi pahemmin käyttänyt enkä kaivannutkaan. Kun tallennuksia ei ollut menossa, pystyin seuraamaan mitä tahansa kahta kanavaa ongelmitta. Varmasti näppärä kahden suoran lähetyksen päällekkäiseen reaaliaikaiseen seuraamiseen (muuten kuvittelisin että olisi helpompaa tallentaa toinen ja katsella toinen).

Laitteessa on myös unitoiminto, jolla laitteen sammutuksen voi ajastaa 10-90min välille 10min askelin. Dokumentoimattomana piirteenä laite sammuu myös tallennuksen jälkeen, mikäli tallennuksen aikana yrittää sammuttamista ja jättää laitteen odottamaan esitettyyn dialogiin vastaamista (se varoittaa menossa olevasta tallennuksesta).

Päivittäisessä käytössä näkyvien OSD-tietojen läpinäkyvyys on säädettävissä (joten luettavuuden ja läpinäkyvyyden tasapainoa voi säätää mieleisekseen), samoin kuin kanavien vaihdossa esitettävän inforuudun paikka ja näyttöaika.

Ajastettujen tallennusten listaus on valitettavan kehno, lähes käyttökelvoton. Ajastukset listataan luontijärjestyksessä, ja listalla näkyy tallennuksen ajankohta, kesto, kanava sekä tyyppi (toistuminen). Kun tiedostonimeä ei näe, niin ohjelma pitäisi muistaa ajankohdan perusteella. Seuraavien tallennusten etsiminen on työlästä, ja mahdollisten päällekkäisyyksien etsiminen vielä hankalampaa. Toivottavasti tuohon tulee parannuksia jossain myöhemmässä firmware-versiossa.

Tallenteiden nimeäminen tai uudelleen nimeäminen on kankeaa, mutta kaukosäätimelläkin siedettävää. Tiedostonimiin ei saa skandinaavisia merkkejä ellei nimi tule EPG-tiedoista automaattisesti. PC:n kautta tapahtuvaa tiedostonhallintaa en ole vielä harrastanut. Lisäksi tallennuksia voi ryhmitellä hakemistoihin ja niiden alla oleviin alihakemistoihin. Tämäkin on kaukosäätimellä hiukan työlästä, mutta sen verran jouhevaa että siihen ei hermostu.

Liittimistä en ole tarvinnut kuin toisen SCART-liittimen televisiolle. Videolle olisi vielä tarjolla oma SCART-liitin. Muutkin liitännät vaikuttivat kattavilta ainakin omiin kuviteltavissa oleviin tarpeisiin.

Päivittäminen

Mielenkiintoisin ominaisuus ovat kuitenkin Topfield Applicationit, eli TAP:t. Laitteella on dokumentoitu ohjelmointirajapinta, sekä kääntäjä, joiden avulla laitteelle voi kehittää omia sovelluksia. Sovellukset voi siirtää kovalevylle PC:ltä, ja ne voidaan käynnistää käsin tai automaattisesti jokaisen laitteen käynnistyksen yhteydessä. Näitä sovelluksia löytyy useita, ja itse ehdin havaita ProgressBarKeys:n niin hyväksi että maksoinkin sen jo. Sovellus parantaa entisestään laitteen käytettävyyttä niin paljon, että on vaikea kuvitella enää käyttöä ilman sitä. Luonnollisesti muitakin löytyy; kyse on siitä kuinka laitetta haluaa käyttää ja mitä ratkaisuja siihen on ehkä ehditty tehdä. Ilmeisesti sovellusten laatu on varsin kirjavaa, joten käytöstä saattaa myös olla enemmän ongelmia kuin apua.

Oma laite oli varustettu maaliskuulle päivätyllä firmware-versiolla, josta löytyi parikin pikku riesaa heti parin päivän käytön jälkeen. Uusin versio on päivätty toukokuun alulle, ja sillä ei ole viikon jälkeen tullut erityisempiä ongelmia omassa käytössä vastaan. Ehdottomasti päivityksen arvoinen asia.

Firmwaren voi päivittää PC:llä joko sarjakaapelin tai USB-kaapelin avulla. Itse käytän 5 metrin USB-kaapelia, joka on ollut ainakin toistaiseksi ongelmaton ratkaisu. Topfieldin kovalevyn sisältöä voi tarkastella erillisellä Windows-sovelluksella, joka mahdollistaa talletusten siirron PC:lle. Koska laite osaa myös toistaa mp3-tiedostoja, voidaan ne samalla siirtää Topfieldiin. USB-portti on laitteessa jo käytännön syistä USB2; toistaiseksi PC:ssä on ollut vain vanhempi USB-liitin, joten siirtonopeudet tallennuksille ovat toivottoman hitaita.

Kovalevyn tunnit tulevat varmasti aikanaan täyteen, joten sen vaihtaminen kotikonstein on merkittävä etu. Topfield mahdollistaa levyn vaihtamisen, ja valikosta löytyy komento kovalevyn alustamiselle. Näin hajonnutkaan levy ei maksa maltaita.

Mittailin halvalla IR-lämpömittarilla lämpötiloja laitteen päältä, kun tallennuksia oli tehty yhtäjaksoisesti n. 8 tuntia. Tuuletusritilöiden kohdalta mittasin korkeimmillaan +45..50C lämpötiloja, kun vertailun vuoksi uusi SATA-levy WinXP-käytössä oli suoraan levypinnalta alle +40C. Foorumeilla jotkut ovat kertoneet lämpöjen hiukan laskevan, kunhan laitteen alle tekee hiukan lisää tilaa. Itse korotin jalkoja noin 1cm paksuilla solumuovipaloilla. Toivon mukaan alla olevat ilmanottoaukot saavat näin hiukan paremmin viileämpää ilmaa, sillä erillistä tuuletinta ei laitteessa ole (tai ainakaan siitä ei lähde ääntä tai synny havaittavampia ilmavirtoja).

ProgressBarKeys

Aiemmin mainitsemani ProgressBarKeys (PBK) on TAP, joka joutaisi melkein olla vakiona Topfieldissa. Vaikka kyseessä on kolmannen osapuolen tuotos, sen toiminnallisuus on kaupallista tasoa. Ehkäpä 20 Australian dollarin hinta (noin 12 euroa) on mahdollistanut laadukkaan kehityksen. Sovellus noudattaa laitteen kielivalintaa, ja sisältää myös suomenkieliset valikot.

PBK laajentaa, täydentää tai helpottaa Topfieldin omaa toiminnallisuutta useilla eri tavoilla. Kellonajan ylläpitäminen digibokseissa on ollut usein ongelmana. Automaattisesti lähetteestä poimiminen on riskialtista, mikäli osa kanavista sattuu omaamaan virheellisen kellonajan (ilmeisesti silloin tällöin näin myös on). Laitteiden omat kellot puolestaan jätättävät, joten manuaalinenkaan aika ei pitkälle kanna. Topfieldin oma kello jätättää kuuleman mukaan pari minuuttia viikossa. PBK:n voikin ajastaa hakemaan aika luotettavalta kanavalta vaikkapa kerran vuorokaudessa.

Tallenteiden toistoon PBK tuo myös lisävalikot. Mikäli käynnistettävässä tallenteessa on kirjanmerkkejä, PBK tarjoaa useita mahdollisuuksia katselun aloittamiseen. Katselu voidaan aloittaa kirjanmerkistä, kirjanmerkki voidaan samalla poistaa tai olla poistamatta, jne. Vastaavasti mikäli tallenteen aikana painetaan STOP-nappulaa, saadaan valikko vaihtoehtoisista toiminnoista. Katselu voidaan vain pysäyttää, tai tallenteesta voidaan poistaa alku pysäytyskohtaan asti tai loppuosa pysäytyskohdasta eteenpäin, jne.

Erityisen ilahduttavaa on, että PBK esittää ajastetut tallennukset listana, joka on tallennusajankohdan mukaan järjestetty. Lisäksi listaan on saatu tallennustiedoston nimi, joten lista on siinäkin suhteessa viimein hyödyllisempi.

PBK mahdollistaa tallennustiedostojen nimiin päivämäärän lisäämisen, joten ne on tiedostoina helpommin järjesteltävissä ja tunnistettavissa. Käytetyistä tiedostonimistä pidetään listaa, josta nimet on helppo poimia uusille tallennuksille; ei enää virtuaalinäppäimistön käyttöä! Halutessaan tekstiä voi syöttää myös GSM-puhelimista tutulla SMS-tekniikalla kaukosäätimen numeronäppäimistöltä. Alkavista tallennuksista saa myös halutessaan varoitukset. Lisäksi PBK laskee kauanko kovalevyn vapaa tila riittää ajastetuille tallennuksille, ja kertoo sen perusteella milloin tila tulisi täyteen.

Mikäli haluaa pitää Topfieldin aina päällä, mutta haluaisi hyötyä jatkuvasta tallennuksesta ilman kovalevyn turhia pyörittelyjä, voi PBK:lla ajastaa jatkuvan tallennuksen käytön. PBK:lle kerrotaan milloin jatkuva tallennus halutaan päälle ja milloin pois, ja se huolehtii kyseisen asetuksen muuttamisesta. Näin jatkuva tallennus voidaan pitää päällä hereillä ollessa ja pois päältä nukuttaessa. Levyhän pitää hyvin hiljaista rutinaa tallentaessaan.

PBK:lla on myös mahdollista siirrellä kanavalistaukset sekä ajastukset tiedostoihin ja sieltä takaisin. Tiedostot PC:lle siirtämällä ne voi paitsi varmistaa, niin myös muokata. Myös PBK:n konfiguraatiotiedosto on tekstimuotoisena muokattavissa niiltäkin osin, mihin se ei asetusvalikkoja tarjoa.

PBK:n muut ominaisuudet kannattaa tarkistaa joko ohjelman webbisivulta tai testaamalla omassa laitteessaan. Itse maksoin ohjelman PayPal:n kautta luottokortilla, ja aktivointikoodi tuli pari tuntia myöhemmin sähköpostina (olin liittänyt maksun lisätietoihin sähköposti-osoitteeni ja aktivointia varten tarvittavan magic numberin).

5 vastausta

 • 1
  Steven Kelly vastaa:

  Jos Topfieldin oma EPG ei mielletä, kannattaa kokeilla Jag’s EPG -TAPpia: http://www.topfield.cc/index-e.html (ks. listaa vasemmalla). Mielestäni se parantaa laitetta jopa PBK:tä enemmän. Erityisesti kyky näppäillä vain ohjelmien nimiä ja saada sen jälkeen kaikki sen nimiset ohjelmat automaattisesti tallennetuiksi muuttaa katselutapoja merkittävästi.

 • 2
  Artsi vastaa:

  Jep, Jag’s EPG on jo asennettuna, mutta en ole vielä sitä testaillut, kun on pitänyt ton PBK:n kanssa päästä sinuiksi. Tietysti samalla koitan löytää sen oman tavan käyttää laitetta, sen jälkeen on helpompi etsiä/löytää sitä tukevia TAP:ja.

  EPG näyttää kyllä olevan edelleenkin akilleen kantapää, eikä PBK:kaan ole näemmä täysin viaton. PBK:n manuaalinen ajan päivitys ei toimi, kun oma signaalinvoimakkuus jää alle 70% raja-arvon; se siitä PBK:n kätevästä ajan hallinnasta.

  PBK:n manuaalinen ajan asetus asettaa myös ajan eri tavalla kuin Topfieldin oma: Topfield käyttää GMT offset 2 + DST, kun PBK päätti asettaa ajan manuaalisesti GMT offset 3 ilman DST:tä. Tästä näytti olevan se ero, etä EPG-tiedot heittivät satunnaisesti tunnilla ja/tai ajastetut tallennukset näkyivät EPG:ssä olevan tunnin pielessä. Ilmeisesti ajastukset olisivat kyllä menneet levylle oikeaan aikaan, mutta kesä-ajan erilainen käsittely (?) tuotti ainakin jonkin sortin eroavuuden EPG-tietoja katseltaessa.

  Nylkytin erot sitten käsin kohdalleen sen jälkeen kun olin disabloinut PBK:n manuaalisen ajan asettamisen. Ainakin näytti taas ajastustiedot ja EPG olevan keskenään synkassa. Pitää ehkä kysellä PBK:n tekijältä, josko tuon signaalivoimakkuuden saisi sinne ini-tiedostoon konfiguroitavaksi, mielelläni ominaisuutta kyllä käyttäisin.

  Jag’s EPG:n selviä etuja näyttivät dokumentaation perusteella olevan käyttökelpoiset näkymät EPG-tietoon sekä mahdollisuus hakea tiedot levylle. Jälkimmäinen nopeuttanee EPG:n käyttöä, jos päädyn pitämään laitetta pois päältä esimerkiksi öisin. Toistaiseksi koitan selvitellä onko 24/7 päällä kuinka ongelmatonta…

  Ja jotkut ovat kertoilleet ongelmia ilmenneen useammin silloin, kun on ajettu useampaa TAP:ia yhtä aikaa. :-/ Nähtäväksi jää sekin omalta osalta.

 • 3
  Laura vastaa:

  Tekniikka on aina niin ihmeellistä. Jos olisin kirjoittanut tästä aiheesta jutun, olisi siinä lukenut vain ”Hienoa kun voi katsella teeveoohjelmat silloin kun huvittaa ja pitää taukojakin. Ja takautuvasti tallentaa jos näki jotain kivaa jonka haluaa näyttää muillekin.” Onneksi perheen päällä on sana hallussa ja silmää detaljeille. 🙂

 • 4
  olavi leinonen vastaa:

  Hei! Voisiko joku kirjoittaa suomenkieliset ohjeet kuinka saa TF 5100 PVR boxin liitettyä pc:n kanssa ja kuinka tiedonsiirto tehdään ja mitkä tiedostot on pc:lle asennettava ja kuinka?

 • 5
  Artsi vastaa:

  Topfieldista löytyy varsin kattavasti suomenkielisiä ohjeita laitteen Wiki-kirjasta. Siellä luku 5 käsittelee kytkemistä PC:hen. Kannattaa kuitenkin vilkaista läpi koko sivusto; siellä on paljon hyödyllisiä vinkkejä.

RSS: Artikkelit / Kommentit