Punajuuri-sinihomejuustolaatikko

kirjoitti nakkikioskilta puoliltapäivin sunnuntaina, 18.12.2005.

Terveisiä koekeittiöstä! Tällä hetkellä uunissa muhii kaksi eri versiota punajuuri-sinihomejuustolaatikosta. Kun en kerran löytänyt hyvää valmista reseptiä, oli sovellettava.

Versio 1 keitetyistä punajuurista

1 kg keitettyjä punajuuria

150 g sinihomejuustomurua

2 dl kermaa

1 tl suolaa

Kuori ja raasta keitetyt punajuuret. Lisää sinihomejuustomurut, kerma ja suola. Annostele vuokiin ja paista 200C:ssä noin tunti.

Versio 2 raaoista punajuurista

1.5 kg punajuuria

200 g aurajuustoa muruina

2.5 dl kermaa

2 munaa

1 tl suolaa

Kuori ja raasta punajuuret hienoksi raasteeksi. Sekoita joukkoon aurajuusto. Sekoita kerma, munat ja suola keskenään ja sekoita punajuuri-aurajuustoseokseen. Annostele vuokiin ja paista 200C (kiertoilmauunissa 175C) noin 1 – 1.5 tuntia tai kunnes punajuuret ovat pehmenneet.

Tuloksia luvassa myöhemmin!

ps. Punajuurien kanssa kannattaa käyttää kertakäyttöhanskoja, ellei halua punastella seuraavia päiviä! Punajuuret kannattaa keittää kokonaisena. Vanhan niksin mukaan kattilaan kannattaisi laittaa saman kokoinen peruna kuin punajuuret ovat. Peruna ja punajuuri kypsyvät suurin piirtein yhtä nopeasti, joten kypsyyttä kokeillessa voi kokeilla perunan kypsyyttä sen sijaan, että piikittää punajuuren kuoren rikki.

pps. Jos jollain on käsitystä miten saisi kirjoitettua fiksummannäköiseksi näitä reseptejä, niin otetaan kommentteja vastaan.

Yksi vastaus

  • 1
    Haka vastaa:

    Kolmen hengen testiraati on nyt arvioinut laatikot. Molemmat laatikot olivat hyviä, mutta versio 1 voitti. Koostumus oli parempi ja laatikko oli muutenkin mehevämpää. Tätä on varmasti meidän joulupöydässämme!

RSS: Artikkelit / Kommentit