Sellossa syömässä – Fennia

kirjoitti nakkikioskilta perjantai-iltana, 21.10.2005.

Ravintola Fennia yllätti nimestään huolimatta intialaispainotteisella ruokalistalla. Yritimme jo aiemmin kysellä annoksia mukaan, mutta henkilökunta ei tuntunut ymmärtävän ajatusta, joten paikan päälle oli viisainta tulla maistelemaan.

Intialaisen ruoan lista olikin tarjonnan houkuttavin osio. Tarjonta ylitti kysynnän, vaikka jotkut annokset kuulostivatkin melko eksoottisilta. Valitsin tavanomaisen Chicken Tikka -annoksen joka oli maultaankin aika tavanomainen. Tosin palaneita kohtia oli kananpaloissa minun makuuni vähän turhankin paljon. Vihreä kastike oli hyvää ja mehevöitti sellaisenaan kuivahkot kanapalat mukavasti. Annos oli riittävän iso viemään nälän ja riittävän maukas tullakseen kokonaan syödyksi. Perunoilläa täytetty Naan-leipä maistui erittäin suolaiselta, vaikka tarjoilija sanoikin, ettei siinä suolaa ole. Riisissä oli yllätyksinä kokonaisia pippureita, yleensähän siinä on kaardemummia ja kokonaisia neilikoita muistuttamassa, että kannattaa katsoa mitä suuhunsa laittaa.

Yksi vastaus

  • 1
    Kimmo vastaa:

    Palak paneer (aka shaag paneer) oli Fenniassa erinomaista. Pinaatti oli maukasta ja juusto tuoretta. Annoksen ulkoasu oli epätavallisen kiiltävä, mutta sen ei pidä antaa häiritä makunautintoa.

    Tavallinen naan-leipä oli myös varsin hyvää, ei ollenkaan samalla tavalla reilusuolaista kuin se alu naan.

RSS: Artikkelit / Kommentit